ΕΛΛΑΔΑ

Σαλαμίνα ...2.500 + 5 χρόνια μετά...

Ημερήσια
από 60€ / άτομο
(με Φόρους 60€ / άτομο)
Κάνε Κράτηση για 48 ώρες Δωρεάν

Wildlife

ΟΜΑΔΙΚΑ Με Πούλμαν Αναχώρηση: 21/09 από Αθήνα

Περιγραφή Ταξιδιού

Μια εξερεύνηση στο πριν και το τώρα, στο κοντινό αλλά άγνωστο για τους πολλούς νησί. Αφορμή μας δίνει η επέτειος για τα 2500 χρόνια από την περίφημη ναυμαχία που άφησε το στίγμα της στην ιστορία.

 

Τα γαστρονομικά μας ταξίδια
επιμελείται και συνοδεύει ο Τίμος Πετρίδης

Ο Τίμος Πετρίδης, είναι αρχιτέκτων – επιχειρηματίας της εστίασης με δύο γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα που δημιούργησε ρεύμα στην Αθηναϊκή σκηνή (Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα) και βραβεύτηκε τρεις χρονιές με χρυσό σκούφο ως καλύτερη Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα από το «Αθηνόραμα» και μια από το «Diners Club». Παράλληλα δούλεψε ως αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά έργα στη Σαντορίνη και την Αθήνα (1983-2014).
Συνεργάστηκε με το Gourmet Club του Μάριου Κάλφογλου (2005-2006) ως υπεύθυνος στην οργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Αρχέστρατου και του ελληνικού τμήματος του Slow Food, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές. Έλαβε μέρος ως ομιλητής στα Συνέδρια Μεσογειακής Διατροφής, «Νέκταρ και Αμβροσία», Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη και στο 365 Non Stop Tourisme Conference.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Πρώτη προσπάθεια Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Η «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» διοργανώνει επίσης και εκδηλώσεις γνωριμίας με αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές το μενού βασίζεται στα προϊόντα κάποιων παραγωγών από την επαρχία και είναι συνδυασμένο πάντα αρμονικά με τα κρασιά ενός οινοπαραγωγού.
Από τον Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, με επισκέψεις στις σημαντικότερες εκθέσεις Τέχνης, Μουσεία και θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με ένα γαστρονομικό event.
Από το 2013 συνεργάζεται με το Cosmorama με στόχο τα γαστρονομικά ταξίδια να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο ταξιδιωτικό κοινό.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές: Με πολυτελές πούλμαν

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια: Εισιτήριο μετ’επιστροφής για το φέρυ Πέραμα – Παλούκια

  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας

  • Ξεναγός: Τοπικό διπλωματούχο ξεναγό

  • Άλλο: Γευσιγνωσία στο ζαχαροπλαστείο

  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

  • Τέλη εισόδων: Στο αρχαιολογικό μουσείο.

  • Γεύματα: Ειδικό μενού που προτείνεται όμως σε φιλική τιμή.

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1 Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ξεκινάμε νωρίς το πρωί με από το κέντρο της Αθήνας. Προορισμός μας το Πέραμα για να πάρουμε το φέρυ για τα Παλούκια. Μετά από ένα σύντομο θαλάσσιο πέρασμα φτάνουμε στην Σαλαμίνα την γενέτειρα του Ευριπίδη και η περιπέτεια αρχίζει.
Ξεκινάμε με το ζαχαροπλαστείο Μπεγνής που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα καλύτερα των Αθηνών. Θα δοκιμάσουμε τις τοπικές λιχουδιές του πλατέτσι και κουγκουλουάρι  στη Βεγγέρα, το ομορφότερο καφέ στην παραλία της πόλης.
Επόμενος σταθμός μας είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο που θα μας βάλει κατ ευθείαν στο ένδοξο παρελθόν του νησιού με τα πλούσια ευρήματα του από το Σπήλαιο του Ευριπίδη και όχι μόνο.
Συνεχίζουμε με τα πόδια τη βόλτα μας στο κέντρο της πόλης. Θα περάσουμε από τον Ναό του Αγίου Μηνά με έργα του Σαλαμίνιου ζωγράφου Πολυχρόνη Λεμπέση και του γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά και από τον Ναό του Αγίου Δημητρίου με τον τάφο του Καραϊσκάκη.
Θα καταλήξουμε στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Ιστορίας με τις παραδοσιακές ενδυμασίες που στεγάζεται στο κτίριο του Νέου Δημαρχείου. Στον 1ο όροφο του Δημαρχείου υπάρχει και η έκθεση Σαλαμίνιων ζωγράφων για την επέτειο των 2500 χρόνων της ναυμαχίας. Θα μας την παρουσιάσει ο επιμελητής της κος Στέλιος Καγιαδάκης.
Επιβιβαζόμαστε ξανά στο πούλμαν μας για να συνεχίσουμε προς τα υπόλοιπα αξιοθέατα του νησιού εκτός πόλης.
Κατευθυνόμαστε λοιπόν προς το Μνημείο των Σαλαμινομάχων για να αποτίσουμε φόρο τιμής και στη διαδρομή θα απολαύσουμε φανταστικές εικόνες από το νεκροταφείο παλιών πλοίων και σκαφών.
Συνεχίζοντας προς το νότιο τμήμα του νησιού θα περάσουμε από το πέτρινο θεατράκι Σεληνίων και θα καταλήξουμε στη διπλανή παραλία για ένα δροσιστικό μπάνιο ή αναψυκτικά στο παρακείμενο μπαρ.
Μετά το μπάνιο ολοταχώς  για φαγητό στο  Ουζερί –  Ψαροταβέρνα Κάκιας με φρέσκα ψάρια του Αργοσαρωνικού.
Ευτυχώς η μέρα είναι μεγάλη γιατί η εξερεύνηση μας δεν έχει τελειώσει ακόμα. Μας μένει να αποχαιρετίσουμε το νησί με ένα χαιρετισμό στον μεγάλο έλληνα ποιητή που το τίμησε μένοντας εκεί τα τελευταία έντεκα χρόνια της ζωής του, τον Άγγελο Σικελιανό. Θα δούμε το σπίτι του και θα διαβάσουμε ένα ποίημα του τιμής ένεκεν.
Ακριβώς δίπλα το γυναικείο Μοναστήρι της Φανερωμένης μας περιμένει για το τελευταίο απογευματινό προσκύνημα.
Φεύγοντας θα περάσουμε από τον λόφο που δεσπόζει της πόλης με το Ευριπίδειο θέατρο για να θαυμάσουμε την  πανοραμική θέα.
Σε μια μόνο μέρα έχοντας διασχίσει σχεδόν όλο το νησί και αφού έχουμε γνωρίσει τον πολιτισμό του των 2500 χρόνων ζωής, τους ανθρώπους του, τις φυσικές καλλονές του και γευτεί τα καλούδια του θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Τιμές ανά άτομο

Σημειώσεις

«Κάκιας»

Μεθυστική ψαροκατάσταση

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα αρκετοί εστιάτορες στην Ελλάδα που δεν αρκούνται στα ‘τρέχοντα’, κρατάνε μεν τα θεμέλια της ελληνικής γεύσης αλλά ταυτόχρονα ψάχνονται συνεχώς ανανεώνοντας τις συνταγές τους. Μια ωραία έκπληξη μας περιμένει στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού στο Ουζερί – Ψαροταβέρνα ΄Ο Κάκκιας΄ δίπλα στη θάλασσα με τη γεύση και τις μυρωδιές στο κόκκινο. Θα χορτάσουμε  από γαστρονομική ευτυχία με τα 8 πιάτα που θα δοκιμάσουμε, ξεχνώντας το ‘Μέτρον Άριστον’. Πίσω από παραβάν βρίσκεται η οικογένεια του Νίκου Δημητριάδη (με το παρατσούκλι Κάκιας) και τα παιδιά του Μαρία και Βαγγέλης με τους συντρόφους τους. Όπλα τους η φρεσκάδα των υλικών, ο συνδυασμός των γεύσεων η προσοχή στη λεπτομέρεια και η σχέση ποιότητας – τιμής. Μπράβο σας συνεχίστε έτσι.

Μενού

Μελιτζανοσαλάτα Αγιωρίτικη
Παστή φρύσσα στο ξύδι με ελαιόλαδο
Φακοσαλάτα Belunga Βιολογικής καλλιέργειας με ντομάτα καρεδάκι και φρέσκιες γαρίδες
Κυδώνια σαγανάκι
Γαριδοκεφτέδες
Χταπόδι ψητό στα κάρβουνα κουλουριώτικο
Ριζότο σουπιάς με το μελάνι της
Καλαμάρια φρέσκα Κουλουριώτικα τηγανητά
Μους λεμόνι
Κρασί λευκό Σαββατιανό Χρήστου Ρόκα

 

Τιμή 27 €