ΕΛΛΑΔΑ

Ο κάμπος της Ηλείας & η Αρχαία Ολυμπία

2 ημέρες ( 1 νύχτες )
από 220€ / άτομο
(με Φόρους 220€ / άτομο)
Κάνε Κράτηση για 48 ώρες Δωρεάν

Wildlife

ΟΜΑΔΙΚΑ Με Πούλμαν Αναχώρηση: 27/09 από Αθήνα

Περιγραφή Ταξιδιού

Μια παραγνωρισμένη τουριστικά περιοχή θα επισκεφτούμε αυτή τη φορά, γιατί εμείς ανακαλύπτουμε τα μικρά διαμαντάκια του κάθε τόπου που κάνουν τη διαφορά. Κορυφαίο αξιοθέατο φυσικά η Ολυμπία που ταυτίζεται παγκοσμίως  με τους Ολυμπιακούς αγώνες. Στην περιοχή και ένα φράγκικο κάστρο που ξεχωρίζει και εντυπωσιάζει με το μέγεθος και την καλή συντήρηση του. Γαστρονομικά πάλι ο εύφορος κάμπος και τα προϊόντα του που θα γνωρίσουμε μέσα από τρία αγροκτήματα και ένα εμπνευσμένο μελισσοκόμο θα μας καλύψουν απόλυτα. Και φυσικά θα γευτούμε όλα αυτά τα προϊόντα στις καλύτερες ταβέρνες της περιοχής.

Τα γαστρονομικά μας ταξίδια συνοδεύει και επιμελείται ο Τίμος Πετρίδης


Ο Τίμος Πετρίδης είναι αρχιτέκτων – επιχειρηματίας της εστίασης με δύο γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα που δημιούργησε ρεύμα στην Αθηναϊκή σκηνή (Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα) και βραβεύτηκε τρεις χρονιές με χρυσό σκούφο ως καλύτερη Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα από το «Αθηνόραμα» και μια από το «Diners Club». Παράλληλα δούλεψε ως αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά έργα στη Σαντορίνη και την Αθήνα (1983-2014).
Συνεργάστηκε με το Gourmet Club του Μάριου Κάλφογλου (2005-2006) ως υπεύθυνος στην οργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Αρχέστρατου και του ελληνικού τμήματος του Slow Food, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές. Έλαβε μέρος ως ομιλητής στα Συνέδρια Μεσογειακής Διατροφής, «Νέκταρ και Αμβροσία», Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη και στο 365 Non Stop Tourisme Conference.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Πρώτη προσπάθεια Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Η «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» διοργανώνει επίσης και εκδηλώσεις γνωριμίας με αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές το μενού βασίζεται στα προϊόντα κάποιων παραγωγών από την επαρχία και είναι συνδυασμένο πάντα αρμονικά με τα κρασιά ενός οινοπαραγωγού. Από τον Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, με επισκέψεις στις σημαντικότερες εκθέσεις Τέχνης, Μουσεία και θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με ένα γαστρονομικό event.
Από το 2013 συνεργάζεται με το Cosmorama με στόχο τα γαστρονομικά ταξίδια να γίνουν γνωστά στο ευρύτερο ταξιδιωτικό κοινό.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Διαμονή: Επιλεγμένο ξενοδοχείο στο Κατάκολο: Orizontes View 3* ή παρόμοιο

  • Μεταφορές: Πολυτελές λεωφορείο

  • Γεύματα: Πρωινό στο ξενοδοεχείο

  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Γαστρονομικές ξεναγήσεις και δραστηριότητες, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα

  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.

  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

  • Τέλη εισόδων: Σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους.

  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων που πληρώνονται επιτόπου: 5€ ανά δωμάτιο / ανά διανυκτέρευση.

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1 Αθήνα (Κάστρο Χλεμούτσι – Κυλλήνη – Κορακοχώρι) – Κατάκολο (Πύργος)

Νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς από το κέντρο της Αθήνας, με πρώτο σταθμό το Κάστρο Χλεμούτσι κοντά στην Κυλλήνη, ένα καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο που μαρτυρά το πέρασμα και την κατοχή αιώνων των Φράγκων και μετέπειτα την Βενετών στην περιοχή.
Την εικόνα συμπληρώνει ένα μικρό αλλά μοντέρνο μουσείο, όπως θα θέλαμε να είναι τα τοπικά μικρά αλλά συνοπτικά μουσεία στην Ελλάδα.
Συνεχίζουμε την πορεία μας προς το νότο για να φτάσουμε στο Κορακοχώρι και στο Κτήμα Μερκούρη ένα κόσμημα της περιοχής με το Μουσείο Αγροτικής Ιστορίας, τα περίφημα κρασιά του, το κελάρι, τον κήπο  αλλά και τα λάδια του. Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με μια γευστική δοκιμή του χαρακτηριστικού κρασιού του Κτήματος.
Έφτασε η ώρα όμως για φαγητό. Στο διπλανό ψαροχώρι Κατάκολο μας περιμένει η ψαροταβέρνα Γλυφάδα πάνω στο Κύμα. Μαγειρεύουν για μας τα φαγάκια της μαμάς με φρεσκότατα υλικά.
Μετά το φαγητό θα αποσυρθούμε στο μπιζουδάκι ξενοδοχείο μας Ορίζοντες στην καρδιά του χωριού με θέα το Ιόνιο πέλαγος για μια μικρή ξεκούραση.
Το απόγευμα μας περιμένει μια γευσιγνωσία τοπικών μελιών της Ηλειακής Μελισσοκομίας. Ξεναγός μας ο παραγωγός Γιώργος Στεφανόπουλος.
Μετά θα πάμε στον γειτονικό Πύργο για βόλτα με τα πόδια στο κέντρο, ψώνια και καφέ.

Ημέρα 2 Κατάκολο (Κτήμα Μπριτζίκη – Αρχαία Ολυμπία) – Αθήνα

Μετά από ένα όμορφο πρωινό, ξεκινάμε με πρώτη επίσκεψη στο Κτήμα Μπριτζίκη που παράγει εξαιρετικά κρασιά αλλά και Μπύρα. Ξεναγός μας ο Μηχανολόγος ιδιοκτήτης με μουσικές ευαισθησίες κος Μπριτζίκης που θα μας μυήσει στα μυστικά της νέας απασχόλησης του ως οινοπαραγωγός – ζυθοποιός.
Επόμενη στάση η κορυφαία Αρχαία Ολυμπία με τον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο αλλά και το εναλλακτικό Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας με θεματική τις εφευρέσεις του Αρχιμήδη.
Πολύ κοντά στην Ολυμπία το Κτήμα Magna Greciaμας περιμένει με μια πανδαισία εικόνων (ελαιοτριβείο), ακουσμάτων (ξενάγηση), μυρωδιών (γευσιγνωσία λαδιού) και γεύσεων μιας και η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ένα εμπνευσμένο γεύμα με προϊόντα του Κτήματος και της περιοχής.
Μετά το γεύμα επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν μας για την επιστροφή στην Αθήνα.

Τιμές ανά άτομο

Για περισσότερες επιλογές και πληροφορίες καλέστε 210 9618889 ή στείλτε μας μήνυμα εδώ

Σημειώσεις

Σημαντική Επισήμανση

  • Τα γεύματα – δείπνα της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν πάντα ένα μενoύ γευσιγνωσίας. Τα πιάτα σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης. Τα συνοδεύουν ένα ή δύο τοπικά κρασιά εμφιαλωμένα ή χύμα τα οποία δένουν αρμονικά με το γεύμα. Στα εστιατόρια ή τις ταβέρνες της εκδρομής παρουσιάζεται όσο είναι δυνατόν η ποικιλία και η διαφορετικότητα της τοπικής κουζίνας χωρίς τα μενού να επικαλύπτουν το ένα εκείνα των άλλων.
  • Λόγω κορωνοϊού θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά το σερβίρισμα.
  • Ελάχιστη συμμετοχή για την πραγματοποίηση του ταξιδιού 15 άτομα.

ΜΕΝΟΥ

Ψαροταβέρνα Γλυφάδα

Κατάκολο
(Σάββατο μεσημέρι 27/9)

Ταβερνάκι δίπλα στη θάλασσα με τα κρουαζιερόπλοια παραδίπλα να του την πέφτουν. Σκέφτεσαι τουριστικομάγαζο. Και όμως κάτι διαφορετικό συμβαίνει εδώ, η πρώτη ύλη μυρίζει θάλασσα οι συνταγές είναι ευφάνταστες και το αφεντικό που σερβίρει κιόλας, χαμηλών τόνων. Το αποτέλεσμα απολαύστε το.

 Ταραμοσαλάτα
Σαλάτα ανάμεικτη βραστών λαχανικών
Πατάτες τηγανητές όπως παλιά
Χταπόδι με κόκκινη σάλτσα
Μύδια πιλάφι
Σουπιές με μυρωδικά
Ποτήρι εμφιαλωμένο κρασί Φολόη Κτήμα Μερκούρη (Ροδίτης, Viognier)
Γλυκό του κουταλιού νεράτζι με γιαούρτι

 Τιμή 23

 

Κτήμα Magna Grecia

Φλόκας
(Κυριακή μεσημέρι 28/9)

 Η οικογένεια Καράμπελα με μητέρα Ιταλίδα και 2 άξιους γιούς έχει στήσει μια αγροτουριστική φάρμα με ελαιοτριβείο, οινοποιείο και μικρή οικοτεχνία που κάνουν τη διαφορά και φυσικά το εστιατόριό της δεν θα μπορούσε να υπολείπεται. Ετοίμασαν λοιπόν για εμάς ένα πλούσιο γεύμα με προϊόντα της φάρμας και τοπικών παραγωγών.

Καλωσόρισμα με πάστα ελιάς και ουζάκι
Φέτα και γραβιέρα με πάστα κρεμμυδιού και πιπεριά Φλωρίνης
Σαλάτα Ελληνική της Φάρμας
Κολοκύθια με αγνό παρθένο ελαιόλαδο και σκόρδο
Ρεβύθια με μελιτζάνες
Λάχανο Λαδερό κοκκινιστό
Λουκάνικο τοπικό με φλούδα πορτοκαλιού και τζατζίκι
Γκιούλμπασι σιγοψημένο στο φούρνο με κοτόπουλο, πιπεριές, πατάτες, κρεμμύδια
Αρνάκι στο φούρνο με πατάτες και καρδιές αγκινάρας
Τα πιάτα συνοδεύουν τα κρασιά του κτήματος
 Μπακλαβάς

 Τιμή 28