ΕΛΛΑΔΑ

Γαστρονομικό οδοιπορικό στο κέντρο της Αθήνας

Ημερήσια
από 45€ / άτομο
(με Φόρους 45€ / άτομο)
Κάνε Κράτηση για 48 ώρες Δωρεάν

Wildlife

ΟΜΑΔΙΚΑ Με Πούλμαν Αναχώρηση: 20/12 από Αθήνα

Περιγραφή Ταξιδιού

Η γαστρονομική αυτή περιήγηση είναι μία ξενάγηση με τα πόδια στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με διηγήσεις, εικόνες, μυρωδιές και γευσιγνωσίες. Θα περιπλανηθούμε μέσα στις χαρακτηριστικές γευστικές γωνιές της πόλης και θα μάθουμε για τα παραδοσιακά προϊόντα της χώρας, την κουλτούρα του καφέ, το κρασί, τα γλυκά της και όχι μόνο.

Τα γαστρονομικά μας ταξίδια συνοδεύει και επιμελείται ο Τίμος Πετρίδης


Ο Τίμος Πετρίδης είναι αρχιτέκτων – επιχειρηματίας της εστίασης με δύο γνωστά εστιατόρια, το 1800 (1987- 1991) στη Σαντορίνη με παγκόσμια φήμη και το Καλλίστη (1993-2008) στην Αθήνα που δημιούργησε ρεύμα στην Αθηναϊκή σκηνή (Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα) και βραβεύτηκε τρεις χρονιές με χρυσό σκούφο ως καλύτερη Δημιουργική Ελληνική Κουζίνα από το «Αθηνόραμα» και μια από το «Diners Club». Παράλληλα δούλεψε ως αρχιτέκτονας σε ιδιωτικά έργα στη Σαντορίνη και την Αθήνα (1983-2014).
Συνεργάστηκε με το Gourmet Club του Μάριου Κάλφογλου (2005-2006) ως υπεύθυνος στην οργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων. Υπήρξε δραστήριο μέλος του Αρχέστρατου και του ελληνικού τμήματος του Slow Food, συμμετέχοντας σε διάφορες επιτροπές. Έλαβε μέρος ως ομιλητής στα Συνέδρια Μεσογειακής Διατροφής, «Νέκταρ και Αμβροσία», Γαστρονομίας στο Μουσείο Μπενάκη και στο 365 Non Stop Tourisme Conference.
Το 2011 δημιούργησε την «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» που κύριο στόχο έχει να φέρει κοντά το αθηναϊκό κοινό με τον γαστρονομικό θησαυρό της επαρχίας, ώστε ο κόσμος να γνωρίσει τους αξιολογότερους παραγωγούς και τα προϊόντα τους. Πρώτη προσπάθεια Γαστρονομικού Τουρισμού στην Ελλάδα.
Η «Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού» διοργανώνει επίσης και εκδηλώσεις γνωριμίας με αθηναϊκά εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά. Πολλές φορές το μενού βασίζεται στα προϊόντα κάποιων παραγωγών από την επαρχία και είναι συνδυασμένο πάντα αρμονικά με τα κρασιά ενός οινοπαραγωγού. Από τον Νοέμβριο του 2016 η Ομάδα επεκτείνει τις δραστηριότητες της, με επισκέψεις στις σημαντικότερες εκθέσεις Τέχνης, Μουσεία και θεατρικές παραστάσεις της Αθήνας συνδυάζοντας τις επισκέψεις αυτές με ένα γαστρονομικό event.

Περιλαμβάνονται/Δεν Περιλαμβάνονται

  • Γεύματα: Πρωινό

  • Άλλο: Δοκιμή αλμυρής και γλυκιάς μπουγάτσας. Δοκιμή παστουρμά, σουτζουκιού και ελιών.

  • Αφήγηση της διαδρομής της Ελληνικής γαστρονομίας ανά τους αιώνες

  • Γνωριμία με τα σημαντικότερα γαστρονομικά καταστήματα του κέντρου

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Ημερήσιο Πρόγραμμα

Ημέρα 1 Το δρομολόγιο διαρκεί 4 ώρες και περιλαμβάνει

  • Συνάντηση με τον κόσμο του ελληνικού ψωμιού, την νεοελληνική ζαχαροπλαστική, και εκείνη των προσφύγων. Το κολατσιό των Ελλήνων και τα βότανα.
  • Ελληνικό πρωινό, με καφέ και άλλα καλούδια (λουκουμάδες) αλλά και με μια μικρή εισαγωγή στην ελληνική γαστρονομία.
  • Γνωριμία με ένα κατάστημα από παλιά με Εδώδιμα – αποικιακά παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα.
  • Επίσκεψη στην κεντρική λαχαναγορά – ψαραγορά και πληροφόρηση για τις πρώτες ύλες και τα εποχικά προϊόντα
  • Γνωριμία με τα προϊόντα των Ελλήνων της διασποράς – τα αλλαντικά και τα μπαχάρια της ανατολής
  • Δοκιμή Μπουγάτσας αλμυρής και γλυκιάς – το στίγμα της Μακεδονίας
  • Πέρασμα από τα σουβλατζίδικα – το σήμα κατατεθέν της Ελλάδας
  • Σύντομη συνάντηση με τον κόσμο της ελληνικής λαϊκής τέχνης

Τιμές ανά άτομο